مهارت‌های برتر حوزه فناوری که باعث افزایش حقوق می‌شوند

طبق گفته مجمع جهانی اقتصاد، فناوری با سرعت زیاد در حال تغییر است و مانند یک نیروی محرکه در حال ساخت بازار کار جدیدی در تمام جهان است. در واقع فناوری دیجیتال و علم فیزیک با هم ترکیب شده‌اند و باعث بروز چهارمین انقلاب صنعتی شده‌اند. مهارت‌های شغلی پردرآمد که در این دوران نیاز دارید چیزی فراتر از دانشی است که در دانشگاه به دست می‌آورید و البته برای به دست آوردن کار به این مهارت‌های حوزه فناوری بیشتر نیاز پیدا خواهید کرد. بنابراین مهارت‌ها از عناوین شغلی نیز ارزشمندتر می‌شوند و ممکن است معیار جدید ارزیابی و جذب استعدادها در بازار کار آینده باشند.

این پیشرفت غیرمنتظره و غیر قابل پیش بینی نبود،‌ چرا که همه شاهد بودیم که چطور فناوری در بازار کار و حتی زندگی عادی ما ورود پیدا کرده است.

چگونه جنگ استعدادیابی تغییر کرد

مک کینزی برای اولین بار جنگ استعدادیابی را در سال ۱۹۹۷ پیش بینی کرد. در این پیش بینی مشخص شد که بازار کار در آینده به بازرگانانی باهوش، پیشرفته و دارای سواد فنی در سطح جهانی و از نظر عملیاتی چابک نیاز دارند و تأمین چنین استعدادهایی بیش از تقاضای بازار کار است. شرکت‌ها نیز برای ماندن در رقابت و جذب نیروهای با استعداد باید دور روش‌های سنتی و قدیمی استخدام را خط می‌کشیدند و مدیران ارشد آنها با روش‌های نوین به دنبال این نیروها می‌رفتند. این امر در آن زمان غیر معمول بود، به ویژه برای شرکت‌های بزرگ، که به طور خاص خود را در رقابت با استارت‌آ‌پ‌های حوزه فناوری می‌دیدند. انتظار هم این بود که این جنگ استعدادیابی تا بیست سال آینده نیز به طول انجامد.

۲۳ سال بعد، جنگ استعدادیابی هنوز ادامه دارد. در حقیقت، این رقابت در حال حاضر بسیار گرم‌تر از بیست سال گذشته نیز شده است. بیکاری در بالاترین سطح خود قرار دارد و همچنین گردش کارمندان در شرکت‌ها نیز به بالاترین حد خود رسیده است.

جنگ استعدادیابی به ویژه برای موقعیت‌های شغلی مرتبط با فناوری دیجیتال نیز بسیار زیاد شده است، زیرا سازمان‌ها در هر مکانی و در هر صنعتی در تلاشند تا خدمات خود را به خدمات دیجیتال تبدیل کنند که هم تجربه کاربری را بهتر کنند و هم بتوانند تجزیه و تحلیل کسب و کار خود را به بهترین شکل انجام دهند و رشد استراتژیک داشته باشند. با این حال، اکثر سازمان‌ها افراد ماهر و با استعداد در زمینه مهندسی نرم افزار، طراحی تجربه کاربری یا دانش داده را ندارند تا با کمک آنها بتوانند این خواسته‌ها را عملیاتی کنند.

آیا فناوری می‌تواند در جنگ استعدادیابی پیروز شود؟

مهارت‌های برتر حوزه فناوری

اصلا تعجب ندارد که ۸۵ درصد کارفرمایان به این اعتقاد دارند که مهم‌ترین اصل در هر سازمانی جذب استعدادها است. به همین خاطر، نگرانی در مورد استعدادیابی – به ویژه استعدادهای برتر فناوری – بسیاری از سازمان‌ها را به سمت سرمایه گذاری در استراتژی‌های مختلف جذب، مانند توسعه و بهبود برند کارفرمایی، هدف قرار دادن کارجویان منفعل، ایجاد رابطه عمیق‌تر با افراد مستعد، مدرن سازی منابع انسانی و استخدام و مدیریت استعداد و فناوری سوق داده است.

یکی از روش‌های رو به رشد که اخیراً در سطح استراتژیک کسب و کارها مورد توجه قرار گرفته است، تجزیه و تحلیل افراد است. این روشِ استفاده از تجزیه و تحلیل داده‌ها، فناوری و آمار برای ایجاد انقلابی در شیوه‌های مدیریت استعداد و برنامه ریزی استراتژیک نیروی کار به کار می‌رود. مک کینزی تغییر داده محور در استراتژی استعدادیابی را جنگ استعدادیابی می‌نامد. اساساً، مفهوم استفاده از تجزیه و تحلیل و فناوری داده‌ها برای جذب و حفظ استعدادهای برتر، برای این است که سازمان بتواند از داده‌ها و فناوری استفاده کند و در این حوزه پیشرو باشد و افراد با استعداد را با کمک این روش به سازمان خود جذب کند. این امر به ویژه در سیلیکون ولی و شرکت‌های فناوری که استعدادیابی از واجبات آنها است، صادق است.

تجزیه و تحلیل افراد، مانند بسیاری از تحولات دیجیتال در بازار کار، نیاز به سطح بندی مهارت‌های فنی در بخش منابع انسانی و نه فقط در بخش IT دارد. این دقیقا همان تغییری است که در روند جذب افراد ماهر اتفاق افتاده است. با این وجود، بخش جهانی استعدادهای درخشان لینکدین در بررسی‌های خود به این نتیجه رسیده است که با استفاده از تجزیه و تحلیل داده‌ها، روند استخدام و جذب استعدادها توسط متخصصان منابع انسانی ۲۴۲ درصد در ۵ سال گذشته رشد داشته است.

مهارت‌های برتر حوزه فناوری

مهارت‌های برتر حوزه فناوری

طبق اطلاعات به دست آمده از وب‌سایت payscale تمام مهارت‌های پرتقاضا در سال ۲۰۲۱ که باعث حقوق بیشتر نیز می‌شوند، همگی به بخش فناوری و حوزه دیجیتال مربوط می‌شوند، به جز یک مهارت. در جدول زیر ۱۵ مهارت برتر آورده شده است که این مهارت‌ها در بیشتر آگهی‌های شغلی بیشترین تکرار را داشتند و در پی آن باعث افزایش دریافتی نیز می‌شوند.

مهارت‌های برتر در فناوری با حقوق بیشتر نوع مهارت میزان افزایش دریافتی
رایانش یا سیستم‌های توزیع‌شده فناوری ۲۶.۲۴%
الیکسیر (زبان برنامه‌نویسی) فناوری ۲۴.۴۸%
گو (Golang) (زبان برنامه نویسی) فناوری ۲۱.۳۶%
کلوژر (زبان برنامه نویسی) فناوری ۱۹.۱۳%
فناوری کوبرنتیز فناوری ۱۹.۰۶%
iOS SDK (توسعه موبایل) فناوری ۱۸.۸۹%
فناوری هوش مصنوعی فناوری ۱۸.۲۲%
اسکالا (زبان برنامه نویسی) فناوری ۱۷.۶۴%
فناوری توسعه الگوریتم فناوری ۱۷.۵۳%
فناوری کوتلین (زبان برنامه نویسی) فناوری ۱۷.۱۱%
آپاچی کافکا فناوری ۱۶.۳۴%
ادغام و مالکیت مالی مالی ۱۵.۶۵%
وب سرویس‌های آمازون فناوری ۱۴.۴۹%
برنامه نویسی شی گرا فناوری ۱۴.۳۹%
روبی (زبان برنامه نویسی) فناوری ۱۴.۳۴%

این مهارت‌ها می‌توانند در صنایع مختلف و همچنین در مشاغل مختلف به گونه‌ای متفاوت استفاده شوند و هر کدام به یک میزان باعث افزایش دریافتی افراد شوند. به عنوان مثال میانگین حقوق برنامه نویسان در کشورهای مختلف رقم‌های متفاوتی را نشان می‌دهد. اما چیزی که در مورد همه آنها صدق می‌کند این است که تمام آنها می‌توانند جزء مهارت‌های آینده‌دار در بازار کار باشند و شما اگر به دنبال این هستید که در بازار کار پیشرفت کنید، باید کسب این مهارت‌ها را در برنامه خود قرار دهید.

در این میان هستند شرکت‌هایی که توان پرداخت حقوق بیشتر به افراد دارای مهارت‌های بالا را ندارند. این شرکت‌ها می‌توانند تمام توان خود را روی نیروهای فعلی خود بگذارند و سعی کنند تا با آموزش این مهارت‌ها را به کارکنان فعلی خود یاد دهند.

نتیجه گیری

در نهایت، آنچه مهم است این است که سازمان‌ها از قبل باید در مورد استعداد و مهارت‌هایی که برای رقابت در آینده نیاز دارند، فکر کنند. در حال حاضر، هیچ کس نمی‌داند که چه مهارت‌هایی در آینده بیشترین تقاضا را دارند یا اصلا در آینده قرار است چه مشاغل جدیدی به بازار کار اضافه شوند. همه چیز، خصوصاً در فناوری در حال تغییر است. آنچه ما می‌دانیم این است، که جنگ استعدادیابی در آینده‌ای نزدیک به پایان نخواهد رسید. سازمان‌هایی موفق عمل می‌کنند که در استراتژی‌های استخدام، استراتژی‌های نگه داشت نیرو و جذب افراد دارای مهارت‌های برتر برنامه‌های مشخصی داشته باشند و سرمایه گذاری کنند تا از رقبا عقب نمانند.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.